Geliştirme araçlarınız arasında Eclipse var ise ve console da bazı şeyleri izlemeniz takip etmeniz gerekiyorsa Grep console size büyük kolaylık sağlayacaktır. Java uygulamaları geliştirenler bilirler ki Eclipse ile yatıp kalkmanız ihtimal dahilindedir.Eclipse IDE sini ne kadar iyi kullanmayı bilirseniz sizin işinizi o kadar kolaylaştırır.
Grep console nedir?
Normal de eclipse’in consolenda tüm çıktılar vardır. Biz yoğun olarak servis kullanıyor isek gönderdiğmiz request ve response bizim için oldukça önemli olur ve sürekli bunları kontrol etme ihtiyacı duyarız. Conselda yüzlerce satır yazı arasında request ve responsı bulmak oldukça zorlaşıyor. İşte Grep Console da tam burada işimize yarıyor.
Grep console; console da request response ve hatayı renklendirerek kolaylıkla görmemizi sağlar. Gittiğimiz servisi, (.json olabilir) aynı şekilde belirgin kılar. Böylelikle aradığımız request responsı bulmamız kolaylaşır. Hata aldığımızda renge göre bunu anlamış oluruz. Kısaca Grep console logları daha iyi görmek için biçilmiş kaftandır.
Grep console ile console ekranım
Grep Console Nasıl kurulur.?
1- ) İlk önce Eclipse i açalım ve Help sekmesi altında Marketplace kısmına girelim.
Help -> Eclipse Marketplace
2-) Arama yerine “Grep Console” yazalım ve 2. sırada çıkanı yükleyelim.Aşağıdaki resimde ki gibi;
3-) Gerekli işlemleri yapıp yüklemeyi bitirdikten sonra eclipse’de console sekmesine gelelim aşağıdaki resimdeki gibi (?) işareti sekmesine tıklayalım;
en sağdaki soru işareti (?)
4-) Açılan sayfadan sağdaki Load butonuna tıklayalım ve aşağıda paylaşacağım dosyayı indirip yükleyelim.
indirilecek dosya için tıklayınız.
İndirdiğiniz dosyayı yukarda anlattığım gibi Load kısmına tıklayarak yükleyin.
İşlemler bittiğinde Eclipse kapatıp açtığınızda ve projenizi çalıştırdığında consoleda ki farklılığı görebilirsiniz…
Bu bilgiyi öğrenmemi sağlayan Tayfun Yaşar’a Teşekkürler..